Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Pri nehode autobusu v Nemecku utrpelo zranenenia 30 detí

Požiarnik kráča popri havarovanom autobuse, ktorý sa prevrátil na diaľnici blízko Freisingu v južnom Nemecku 22. augusta 2012. Zranenia utrpelo najmenej 30 detí, niektoré z nich vážne. Hovorca bavorskej polície uviedol,že vodič autobusu pravdepodobne stratil kontrolu nad vozidlom po náhlom krupobití. Foto: TASR/AP Photo

Vodič autobusu na diaľnici A92 zrejme stratil kontrolu nad vozidlom pri náhlom krupobití pri bavorskom meste Freising.

Berlín 22. augusta (TASR) - Najmenej 30 detí dnes utrpelo zranenia, niektoré vážne, pri havárii autobusu na juhu Nemecka. Oznámila to polícia.

Vodič autobusu na diaľnici A92 zrejme stratil kontrolu nad vozidlom pri náhlom krupobití pri bavorskom meste Freising. Deti v autobuse sa vracali z prázdninového výletu, uviedol hovorca bavorskej polície.

Polícia podľa neho poslala na miesto nehody všetku dostupnú techniku, vrátane niekoľkých helikoptér, ktoré odvážali zranené deti do blízkej nemocnice.

Na diaľnici A92 sa dnes stala aj ďalšia nehoda. Približne 200 metrov za miestom havárie autobusu do seba narazili tri nákladné a jedno osobné auto. Pri tejto nehode utrpeli zranenia tri osoby.