Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Pri ostreľovaní neďaleko Charkova zahynuli najmenej dvaja civilisti

Docent ukrajinskej literatúry Mychajlo Spodarec dáva online hodinu zo suterénu svojho domu v Charkove počas 78. dňa ruskej invázie na Ukrajinu vo štvrtok 12. mája 2022. Foto: TASR/AP

Starosta mesta Derhači uviedol, že útok zo strany ruských síl poškodil budovu, v ktorej sídlia orgány humanitárnej pomoci, mestské úrady a nemocničné zariadenia.

Kyjev 12. mája (TASR) - Najmenej dvaja civilisti prišli o život a štyria ďalší ľudia utrpeli zranenia vo štvrtok v dôsledku ostreľovania ukrajinského mesta Derhači ležiaceho v Charkovskej oblasti zo strany ruských síl. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

"Následkom ostreľovania boli zabité dve osoby, štyria ďalší boli zranení - dvaja z nich sú lekári. Všetci títo ľudia boli civilisti," uviedol na platforme Telegram starosta mesta Derhači Vjačeslav Zadorenko.

Dodal, že útok zo strany ruských síl poškodil budovu, v ktorej sídlia orgány humanitárnej pomoci, mestské úrady a nemocničné zariadenia. "Žiadne z miest, ktoré boli ostreľované - nehovoriac o súkromných domoch, ktoré sú ničené každý deň - nemalo nič spoločné s vojenskou infraštruktúrou," povedal Zadorenko.