Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Pri páde žeriava v Turíne zahynuli traja ľudia, ďalší dvaja sú ranení

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa miestnych hasičov zatiaľ nie jasné, čo spôsobilo pád žeriava, ktorý už bol nainštalovaný na svojom mieste.

Rím 18. decembra (TASR) - Traja stavební pracovníci zahynuli a traja ďalší ľudia utrpeli zranenia v sobotu pri páde žeriava v talianskom meste Turín, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na talianske média.

K pádu modrého žeriava prišlo na ulici via Genova medzi dvoma šesťposchodový budovami. Stavební pracovníci sa v čase pádu nachádzali na jeho vrchole, uvádza na svojom portály regionálny taliansky denník L'Unione Sarda.

Pri páde žeriava utrpel zranenia aj jeden ďalší stavebný pracovník, ktorého stav je kritický. Zranení boli tiež dvaja okoloidúci ľudia, pričom jeden sa v čase pádu nachádzal priamo na ulici a druhý sedel v motorovom vozidle, ktoré ulicou prechádzalo. Ich stav však nie je vážny.

"Včera bol na ulici rad ľudí, ktorí čakali pred poštou, a pár metrov odtiaľ je tiež autobusová zastávka. Mohol to byť masaker," uviedol pre taliansku agentúru ANSA jeden zo stavebných pracovníkov.

Podľa miestnych hasičov zatiaľ nie jasné, čo spôsobilo pád žeriava, ktorý už bol nainštalovaný na svojom mieste. Pri páde žeriav poškodil aj druhý menší žeriav, ktorý stavbári použili na inštaláciu spadnutého žeriava.