Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Potopenie nákladnej lode pri Južnej Kórei prežilo najmenej päť ľudí

Na fotografii, ktorú poskytla Kórejská pobrežná stráž, členovia juhokórejskej pobrežnej stráže vykonávajú pátraciu operáciu vo vodách medzi Južnou Kóreou a Japonskom, v stredu 25. januára 2023. Foto: TASR/AP

Loď vyslala volanie o pomoc v stredu nadránom, keď sa nachádzala približne 150 kilometrov juhovýchodne od juhokórejského ostrova Čedžu, uviedla agentúra Jonhap.

Soul 25. januára (TASR) - Hovorca juhokórejskej pobrežnej stráže v stredu oznámil, že najmenej päť členov posádky prežilo potopenie nákladnej lode na mori medzi Južnou Kóreou a Japonskom. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Hovorca potvrdil smrť ďalších šiestich zo 14 doteraz nájdených členov posádky. Zdravotný stav ďalších troch nebol bezprostredne známy. Na lodi malo byť celkovo 22 členov posádky. Po ôsmich z nich úrady stále pátrajú.

Loď vyslala volanie o pomoc v stredu nadránom, keď sa nachádzala približne 150 kilometrov juhovýchodne od juhokórejského ostrova Čedžu, uviedla agentúra Jonhap. Keď pobrežná stráž dorazila na miesto, loď už bola pod hladinou. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa.