Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pri potopení člna s migrantmi v Grécku zahynuli najmenej traja ľudia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pobrežná stráž uviedla, že záchranná operácia zameraná na migrantov, ktorí mohli prežiť potopenie člna, pokračovala až do neskorých večerných hodín.

Atény 15. septembra (TASR) - Jedna žena a dve deti prišli v pondelok o život, keď sa pri juhogréckom ostrove Kréta potopil čln prevážajúci migrantov. Nehodu prežilo 53 ľudí, ktorých sa podľa gréckej pobrežnej stráže podarilo zachrániť. Informovala o tom agentúra AP.

Pobrežná stráž uviedla, že záchranná operácia zameraná na migrantov, ktorí mohli prežiť potopenie člna, pokračovala až do neskorých večerných hodín. Nie je jasné, koľko ľudí sa na člne nachádzalo.

Pobrežná stráž pôvodne oznámila, že na plavidle, ktoré sa potopilo približne 19 kilometrov východne od Kréty v prudkom vetre, sa údajne nachádzalo 16 ľudí. Úrady dostali telefonické hlásenie od osoby, ktorá sa podľa svojich slov tiež plavila na člne.

Na pátraní sa zúčastnila fregata gréckych námorných síl a vrtuľník vzdušných síl spolu s dvoma člnmi pobrežnej stráže a troma obchodnými loďami prítomnými v oblasti.

Národnosť migrantov nebola bezprostredne známa.