Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri požiari na Kryme zahynulo osem stavebných robotníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obeťami požiaru sú podľa Moskvou dosadeného gubernátora Razvožajeva stavební robotníci, ktorí tam prišli z rôznych častí Ruska, aby sa podieľali na stavbe diaľnice vedúcej cez Krym.

Sevastopol 2. februára (TASR) - Najmenej osem ľudí zahynulo pri požiari, ktorý v noci na štvrtok zachvátil ubytovňu pre stavebných robotníkov na predmestí mesta Sevastopol na anektovanom polostrove Krym. Oznámilo to ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie a informovali o tom aj tamojšie Ruskom dosadené úrady. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a Reuters.

K požiaru došlo v dvojposchodovej ubytovni pre stavebných robotníkov a podľa správ ruských médií ho zrejme zapríčinil skrat elektrického spotrebiča. "V dôsledku požiaru zahynulo osem ľudí a ďalší dvaja utrpeli zranenia," uviedlo zmienené ministerstvo. Dodalo, že do rána sa už plamene podarilo úplne uhasiť.

Moskvou dosadený gubernátor Sevastopola Michail Razvožajev uviedol, že dvaja zranení sú hospitalizovaní, pričom ich stav je stabilizovaný. Obeťami požiaru sú podľa jeho slov stavební robotníci, ktorí tam prišli z rôznych častí Ruska, aby sa podieľali na stavbe diaľnice vedúcej cez Krym.

Miestne úrady informovali, že sa vo veci začalo vyšetrovanie pre obvinenia zo "smrti z nedbanlivosti". V čase požiaru sa v ubytovni podľa záchranárov nachádzalo asi 185 ľudí.

Krymský polostrov anektovalo Rusko od Ukrajiny v roku 2014 na základe výsledkov sporného referenda, neuznávaného ani Kyjevom, ani západnými krajinami.