Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

POŽIAR V DOMOVE DÔCHODCOV: Zahynulo päť ľudí

Na snímke ľudia sa pozerajú na obhorenú časť domova dôchodcov po požiari v španielskej Moncade 19. januára 2022. Foto: TASR/AP

Španielskym hasičom sa podarilo priamo z plameňov zachrániť 25 ľudí, pričom zvyšných 70 obyvateľov domova bolo evakuovaných do bezpečia.

Madrid 19. januára (TAST) - Päť ľudí prišlo o život a niekoľko ďalších utrpelo zranenia pri požiari, ktorý vypukol v noci na stredu v domove dôchodcov na východe Španielska. S odvolaním sa na vyjadrenie záchranárov o tom informovala agentúra AFP.

Požiar vypukol okolo utorňajšej polnoci v domove pre seniorov v obci Moncada v provincii Valencia. Do jeho hasenia bolo nasadených šesť hasičských áut, informoval na Twitteri tamojší požiarny zbor.

O život prišlo päť ľudí, zatiaľ čo 11 ďalších osôb previezli do nemocnice, lebo sa nadýchali dymu.

Hasičom sa podarilo priamo z plameňov zachrániť 25 ľudí, pričom zvyšných 70 obyvateľov domova bolo evakuovaných do bezpečia. Požiar sa podarilo dostať pod kontrolu a následne zabezpečiť odvetranie priestorov.

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Prvé zistenia vyšetrovateľov však podľa miestnych médií naznačujú, že ho mohol spôsobiť skrat v kyslíkovej jednotke.