Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Pri požiari v karaoke bare vo Vietname zahynulo 23 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Príčinou vzniku požiaru bol údajne elektrický skrat, uviedli vietnamské štátne médiá s odvolaním sa na miestne úrady.

Hanoj 7. septembra (TASR) - Na 23 vzrástol počet obetí požiaru, ktorý v utorok večer vypukol v budove karaoke baru na juhu Vietnamu. V stredu to oznámili miestne úrady. TASR prevzala správu z agentúry AFP.

"Stále pátrame po ďalších obetiach, no bilancia je zatiaľ 23 mŕtvych a 11 zranených," povedal Mai Hung Dung, predstaviteľ vládnucej komunistickej strany v provincii Binh Duong.

Požiar vypukol na druhom poschodí budovy v utorok večer. Personál karaoke baru v meste Thuan An sa snažil plamene uhasiť, no oheň sa podľa svedkov rýchlo šíril po penovej zvukovej izolácii a drevenom obložení a zablokoval aj únikové trasy z budovy.

Množstvo ľudí sa pred plameňom snažilo zachrániť skokom z balkóna na druhom poschodí zo zhruba osemmetrovej výšky. Medzi obeťami a zranenými sú okrem personálu aj zákazníci baru, píše agentúra DPA.

Príčinou vzniku požiaru bol údajne elektrický skrat, uviedli vietnamské štátne médiá s odvolaním sa na miestne úrady.

Vietnamský premiér Pham Minh Chinh v stredu nariadil kontrolu rizikových priestorov, obzvlášť barov. V auguste zahynuli traja hasiči vo vietnamskej metropole Hanoj pri hasení požiaru v tamojšom karaoke bare.