Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pri požiari v opustenej budove v Barcelone zomreli štyri osoby

Policajti a hasiči zasahujú na mieste požiaru v opustenej budove v Barcelone 30. novembra 2021. Životy štyroch ľudí vrátane dvoch detí si vyžiadal požiar, ktorý vypukol v utorok v španielskom meste Barcelona v opustenej budove bývalej banky nelegálne obývanej squattermi. Foto: TASR/AP

Hovorca katalánskej regionálnej polície uviedol, že začali vyšetrovanie, ktoré má odhaliť príčinu požiaru.

Barcelona 30. novembra (TASR) - Životy štyroch ľudí vrátane dvoch detí si vyžiadal požiar, ktorý vypukol v utorok v španielskom meste Barcelona v opustenej budove bývalej banky nelegálne obývanej squattermi. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestnych hasičov.

"Počas boja s požiarom sme našli štyroch ľudí. Záchranárske služby sa ich snažili priviesť k vedomiu, ale nanešťastie sa im to nepodarilo. Nemohli už spraviť nič, aby ich zachránili," povedal novinárom šéf zasahujúcich hasičov Ángel López. Podľa denníka La Vanguardia išlo o členov jednej rumunskej rodiny.

Hasiči na miesto požiaru podľa slov Lópeza vyrazili v utorok ráno okolo 06.00 h. Príslušníci požiarneho zboru zachránili štyri osoby, ktoré sa nachádzali v budove. Týchto ľudí, ktorí sa nadýchali dymu, ošetrili zdravotníci, dodal.

Hovorca katalánskej regionálnej polície uviedol, že začali vyšetrovanie, ktoré má odhaliť príčinu požiaru.

AFP pripomína, že vlani v decembri zomreli štyria ľudia a ďalších vyše 20 utrpelo zranenia pri požiari v priemyselnom areáli v meste Badalona neďaleko Barcelony, kde takisto žili squatteri, prevažne africkí migranti.