Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pri prestrelke gangov na mexickej pláži zahynuli dvaja díleri

Príslušník armády hliadkuje pred vstupom do hotela po prestrelke, ku ktorej došlo medzi dvoma znepriatelenými zločineckými gangmi naďaleko karibského letoviska Cancún na juhovýchode Mexika vo štvrtok 4. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Videozáznamy, ktoré sa medzičasom objavili na sociálnych sieťach, zachytávajú desiatky turistov, mnohých len v plavkách, ako postávajú a čakajú v hotelových halách spoločne s tamojším personálom.

Cancún 5. novembra (TASR) - Dvaja údajní drogoví díleri zahynuli vo štvrtok pri prestrelke, ku ktorej došlo medzi dvoma znepriatelenými zločineckými gangmi naďaleko karibského letoviska Cancún na juhovýchode Mexika. S odvolaním sa na vyjadrenie tamojšej generálnej prokuratúry o tom informovala agentúra AFP. Streľba vyvolala paniku medzi zahraničnými turistami.

"Na pláži Bahia Petempich v meste Puerto Morelos došlo ku konfrontácii medzi dvoma znepriatelenými skupinami drogových dílerov... z ktorých dvaja prišli o život,"
informovala na Twitteri generálna prokuratúra mexického štátu Quintana Roo. Dodala, že k žiadnym ďalším vážnym zraneniam na mieste nedošlo.
Pracovníci hotela opúšťajú svoje pracovisko po prestrelke, ku ktorej došlo medzi dvoma znepriatelenými zločineckými gangmi naďaleko karibského letoviska Cancún na juhovýchode Mexika vo štvrtok 4. novembra 2021.
Foto: TASR/AP

Turisti ubytovaní v hoteloch pri pláži uvádzali, že ľudia po výstreloch utekali z pláže a jej okolia a hľadali si úkryt. Videozáznamy, ktoré sa medzičasom objavili na sociálnych sieťach, zachytávajú desiatky turistov, mnohých len v plavkách, ako postávajú a čakajú v hotelových halách spoločne s tamojším personálom.

Mexické úrady evidujú od roku 2006, keď nasadili armádu do boja proti drogovým gangom, viac ako 300.000 vrážd. Rekreačná oblasť Riviera Maya, kde leží aj mesto Puerto Morelos, je považovaná za bezpečnejšiu, než väčšina krajiny, avšak v ostatnom čase došlo už aj v nej k nárastu násilia.
Policajti hliadkujú pred vstupom do hotela po prestrelke, ku ktorej došlo medzi dvoma znepriatelenými zločineckými gangmi naďaleko karibského letoviska Cancún na juhovýchode Mexika vo štvrtok 4. novembra 2021.
Foto: TASR/AP