Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Pri razii izraelskej armády v Džaníne zahynuli dvaja Palestínčania

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Izraelský minister obrany Joav Gallant uviedol, že zásah vojakov bol zameraný na zmarenie teroristických aktivít Palestínčanov v Džaníne.

Ramalláh 20. septembra (TASR) - Dvaja Palestínčania zahynuli a najmenej dvanásť ďalších utrpelo zranenia pri razii izraelských síl v meste Džanín na okupovanom západnom brehu Jordánu. Informovalo o tom palestínske ministerstvo zdravotníctva, píše agentúra AFP.

Izraelská armáda potvrdila, že jej jednotky v utorok vo večerných hodinách zasahovali v Džaníne vrátane využitia dronu, ktorý útočil na utečenecký tábor, kde sa podľa Izraela zoskupujú palestínski teroristi.

Izraelský minister obrany Joav Gallant uviedol, že zásah vojakov bol zameraný na zmarenie teroristických aktivít Palestínčanov v Džaníne.

Šéf palestínskeho Červeného polmesiaca uviedol, že výbuchy a streľba bránili záchranárom dostať sa na miesto incidentu.

Medzičasom informovala agentúra Reuters o usmrtení Palestínčana izraelskými jednotkami na hraniciach medzi Izraelom a pásmom Gazy. Izraelská armáda o úmrtí neinformovala, avšak uviedla, že sa v tejto oblasti zhromaždili stovky "výtržníkov", ktorí údajne chceli použiť výbušné zariadenia.

Zdravotníci uviedli, že 25-ročný Palestínčan bol na hraniciach postrelený do krku a zomrel v nemocnici. Pri potýčkach sa zranilo ďalších 11 ľudí.

Minulý týždeň zahynulo päť Palestínčanov v dôsledku náhodného odpálenia výbušného zariadenia demonštrantmi, ktorí ho chceli použiť proti izraelským jednotkám.