Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Pri razii v Predjordánsku prišiel o život ďalší palestínsky mladík

Izraelskí vojaci, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Najmenej 50 Palestínčanov prišlo o život počas razií na západnom brehu Jordánu, ktoré začala v marci takmer každodenne vykonávať izraelská armáda.

Jeruzalem 6. júla (TASR) - Izraelskí vojaci usmrtili pri razii na okupovanom západnom brehu Jordánu 20-ročného Palestínčana. V stredu o tom informovalo palestínske ministerstvo zdravotníctva, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Palestínskeho mladíka "zastrelili okupantské izraelské jednotky v obci Džaba v Predjordánsku", uvádza sa vo vyhlásení ministerstva.

Izraelská armáda sa k incidentu bezprostredne nevyjadrila. V tej istej obci izraelskí vojaci zastrelili aj ďalšieho mladého Palestínčana. Ten mal 17 rokov.

Najmenej 50 Palestínčanov prišlo o život počas razií na západnom brehu Jordánu, ktoré začala v marci takmer každodenne vykonávať izraelská armáda. Reaguje tak na sériu útokov, ktoré sa v uplynulých mesiacoch odohrali v Izraeli. Pri týchto incidentoch, ktorých páchateľmi boli najmä Palestínčania a izraelskí Arabi, zahynulo najmenej 19 Izraelčanov, najmä z radov civilného obyvateľstva.