Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Pri rozsiahlej protidrogovej operácii v Nemecku zadržali dve osoby

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z distribúcie viac než dvoch ton nelegálnych drog v časovom rozmedzí jedného roka je podozrivých šesť mužov a dve ženy.

Düsseldorf 5. apríla (TASR) - Dvoch mužov zadržala a niekoľko lokalít prehľadala v utorok skoro ráno nemecká polícia v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko v rámci operácie zameranej na nelegálne narkotiká. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje a úrad tamojšej prokuratúry.

Z distribúcie viac než dvoch ton nelegálnych drog v časovom rozmedzí jedného roka je podozrivých šesť mužov a dve ženy. Polícia predpokladá, že mali zisk v hodnote niekoľkých miliónov eur.

Podozriví čelia okrem iného aj obvineniam z predaja niekoľkých ton marihuany, zhruba 50 kilogramov hašiša a približne 30 kilogramov kokaínu medzi marcom 2020 a júnom 2021, píše DPA.

Polícia sa údajným drogovým dílerom dostala na stopu vďaka poskytovateľovi šifrovanej komunikácie Encrochat, spresnili tamojší predstavitelia. Poskytovateľa prelomila európska polícia minulý rok.

V prípade podľa DPA stále prebieha vyšetrovanie, ktorého cieľom je zabezpečiť dôkazy a aktíva v hodnote viac než deväť miliónov eur. Polícia doposiaľ prehľadala 16 lokalít vrátane domovov oboch zadržaných a obchodných priestorov.