Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Pri rozsiahlom požiari v centre Hanoja zahynulo najmenej 14 ľudí

Na snímke materiálne škody, ktoré spôsobil rozsiahly požiar v priestoroch menšieho obytného bloku v centre vietnamskej metropoly Hanoj v piatok v ranných hodinách 24. mája 2024. Foto: TASR/AP

Príčinu požiaru tamojšie úrady stále vyšetrujú. V septembri minulého roka prišlo o život až 56 ľudí pri požiari v bytovom komplexe v Hanoji.

Hanoj 24. mája (TASR) - Najmenej 14 obetí si vyžiadal rozsiahly požiar, ktorý v piatok v ranných hodinách zachvátil priestory v menšom obytnom bloku v centre vietnamskej metropoly Hanoj. Najmenej traja ďalší ľudia utrpeli zranenia, uviedli tamojšie štátne médiá. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Podľa vietnamskej štátnej tlačovej agentúry VNA došlo pri požiari aj k niekoľkým explóziám. Nebolo však bezprostredne jasné, koľko ľudí sa v priestoroch v čase požiaru presne nachádzalo.

Požiar sa podarilo uhasiť približne po hodine.

Budova je situovaná v úzkej uličke s 12 izbami na prenájom. Prvé poschodie, kde požiar vypukol, sa údajne využívalo na predaj a opravu elektrických bicyklov, spresňuje AFP.

Príčinu požiaru tamojšie úrady stále vyšetrujú. V septembri minulého roka prišlo o život až 56 ľudí pri požiari v bytovom komplexe v Hanoji. Medzi obeťami vtedy boli aj tri deti.