Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom ostreľovaní Charkovskej oblasti zahynuli dvaja ľudia

Ukrajinský viacnásobný raketomet kalibru 122 mm nazvaný Verba strieľa na pozície ruskej armády na bojovej línii v Charkovskej oblasti 2. augusta 2022. FOTO TASR/AP Foto: TASR - AP

Dvaja ľudia zahynuli v Charkovskej oblasti za uplynulých 24 hodín po ruskom ostreľovaní. V pondelok to uviedol gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov v príspevku na sociálnej sieti Telegram.

Charkov 8. augusta (TASR) - Dvaja ľudia zahynuli v Charkovskej oblasti za uplynulých 24 hodín po ruskom ostreľovaní. V pondelok to uviedol gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov v príspevku na sociálnej sieti Telegram. TASR informuje na základe správy britského denníka The Guardian.

Ruské ostreľovanie v noci na pondelok zapálilo strechu administratívnej budovy v jednej z mestských častí, napísal Synehubov. "Ako vidíte, Rusi pre nedostatok úspechu na fronte útočia na pokojné mestá a dediny v regióne. Sme však silnejší ako ich úbohé pokusy o zastrašenie. Víťazstvo je naše!" dodal gubernátor.

Zároveň vyzval všetkých obyvateľov Charkovskej oblasti, aby sa čo najviac zdržiavali v úkrytoch. "Ruskí okupanti udreli na Charkov. Neopúšťajte bezpečné miesta," napísal na Telegrame.

Moskva už viackrát poprela, že pri "špeciálnej vojenskej operácii" na Ukrajine útočí na civilné ciele.