Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom ostreľovaní Dnepropetrovskej oblasti zahynulo 13 ľudí

Záchranár odstraňuje sutiny zničenej školy po útoku na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Rusko už viackrát poprelo, že by pri "špeciálnej vojenskej operácii" na Ukrajine jeho armáda útočila na civilné ciele.

Kyjev 10. augusta (TASR) - Najmenej 13 ľudí zahynulo v noci na stredu pri ruskom ostreľovaní ukrajinskej Dnepropetrovskej oblasti. V stredu to spresnil tamojší gubernátor Valentyn Rezničenko, informuje TASR podľa správ agentúr AFP a Reuters.

Rezničenko v príspevku na sociálnej sieti Telegram pôvodne napísal, že nočné ruské ostreľovanie v tejto oblasti si vyžiadalo 21 obetí – 11 v meste Nikopol a desať v meste Marhanec. V následnom príspevku na Telegrame však napísal o 11 obetiach – bez objasnenia, či predchádzajúce údaje boli nesprávne, všíma si Reuters.

Gubernátor Dnepropetrovskej oblasti v ďalšom – v poradí už treťom – príspevku uviedol, že dve osoby podľahli v nemocnici zraneniam, čím sa počet obetí zvýšil na 13. Dodal, že pri ostreľovaní utrpelo zranenia 11 osôb, päť z nich je vo vážnom stave.

Mestá Nikopol a Marhanec sa nachádzajú v blízkosti Záporožskej jadrovej elektrárne, na opačných brehoch rieky Dneper. Rusko už viackrát poprelo, že by pri "špeciálnej vojenskej operácii" na Ukrajine jeho armáda útočila na civilné ciele.