Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom raketovom útoku na Kosťantynivku zahynuli traja ľudia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kosťantynivka sa nachádza asi 25 kilometrov západne od Bachmutu, o ktoré sa vedie najdlhšia a najkrvavejšia bitka od začiatku invázie Ruska na Ukrajine.

Kyjev 24. marca (TASR) - Ruský raketový útok na humanitárne centrum pomoci v meste Kosťantynivka na východe Ukrajiny v noci na piatok usmrtil troch ľudí, aktualizovali správu pohotovostné služby. Predtým uvádzali päť zabitých. Ruské sily sa snažia dobyť priemyselnú východnú Doneckú oblasť, kde mesto leží, informuje TASR podľa agentúry AFP.

"Mesto Kosťantynivka sa dostalo pod raketovú paľbu v noci 24. marca. Jedna z rakiet zasiahla jednoposchodovú budovu," uviedli pohotovostné služby v aplikácii Telegram.

"Následkom útoku traja ľudia zahynuli a dvaja utrpeli zranenia," uviedli neskôr.

Pohotovostné služby zverejnili aj zábery budovy s preborenou strechou a s troskami v okolí. Medzi obeťami sú "tri vnútorne vysídlené ženy z Bachmutu, Časiv Jaru a Opytného", teda z neďalekých dvoch miest a dediny v centre konfliktu.

Kosťantynivka sa nachádza asi 25 kilometrov západne od Bachmutu, o ktoré sa vedie najdlhšia a najkrvavejšia bitka od začiatku invázie Ruska na Ukrajine.

Oblastný prokurátor vo vyhlásení napísal, že ruská armáda vystrelila na Kosťantynivku rakety zo systému protivzdušnej obrany S-300.

Ukrajinský verejnoprávny telerozhlas Suspilne už predtým informoval, že zasiahnuté bolo "centrum neporaziteľnosti". Po celej Ukrajine bolo zriadených množstvo takýchto núdzových centier, ktoré poskytujú energiu na nabitie mobilných telefónov a ďalšie služby obyvateľom, píše portál britského denníka The Guardian.

Úrady v juhoukrajinskej Chersonskej oblasti, sčasti okupovanej ruskými silami, v piatok oznámili, že pri ruských útokoch z posledných 24 hodín bol zabitý jeden civilista.