Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Pri streľbe v centre Tel Avivu zahynuli dvaja ľudia, osem sa zranilo

Žena reaguje na mieste streľby v Tel Avive 7. apríla 2022. Pri streľbe v centre Tel Avivu zahynuli dvaja ľudia a najmenej osem ďalších bolo zranených. Foto: TASR/AP

Motív streľby nebol bezprostredne známy. Agentúra AP však uvádza, že sa odohrala po sérii krvavých útokov spáchaných Palestínčanmi.

Tel Aviv 8. apríla (TASR) - Prinajmenšom dvaja ľudia zahynuli vo štvrtok večer pri streľbe v centre izraelského mesta Tel Aviv. Ďalších osem osôb utrpelo zranenia. S odvolaním sa na vyjadrenia miestnych zdravotníkov o tom informujú agentúry AFP a AP.

K viacerým incidentom streľby došlo v oblasti, kde sa nachádza viacero vyhľadávaných barov a reštaurácií s množstvom návštevníkov. Motív streľby nebol bezprostredne známy. Agentúra AP však uvádza, že sa odohrala po sérii krvavých útokov spáchaných Palestínčanmi.

Izraelská záchranná služba Červená Dávidova hviezda (Magen David Adom) informovala, že streľba jej bola hlásená z "viacerých miest" v centre Tel Avivu.

Telavivská nemocnica Ichilov medzičasom informovala, že na traumatológiu prijala v súvislosti so streľbou desať zranených. "Bohužiaľ, napriek úsiliu lekárov, dvaja zo zranených zomreli," uviedlo vedenie nemocnice. Dodalo, že štyria zo zranených sú "v kritickom stave" a podrobujú sa lekárskym zákrokom.

AP uvádza, že k prinajmenšom k jednému prípadu streľby došlo okrem iných miest aj na Dizengoffovej ulici v centre mesta. Ľudí polícia vyzvala, aby sa tejto oblasti vyhýbali.