Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Pri streľbe v gay bare v Colorade zahynuli piati ľudia

Na snímke policajná páska je natiahnutá neďaleko miesta streľby v nočnom klube, v ktorom sa stretávajú členovia LGBTI+ komunity, v meste Colorado Springs v americkom štáte Colorado 19. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Hovorkyňa miestnej polície Pamela Castrová uviedla, že polícia identifikovala podozrivého, ktorý sa nachádzal vnútri klubu a pri útoku utrpel zranenia.

Washington 20. novembra (TASR) - Päť obetí na životoch a 18 zranených si vyžiadala v noci na nedeľu streľba v nočnom klube, v ktorom sa stretávajú členovia LGBTI+ komunity, v meste Colorado Springs v americkom štáte Colorado. TASR o tom informuje na základe správ agentúry Reuters a AFP.

"S ťažkým srdcom musím oznámiť, že v miestnom bare prišlo k streľbe... máme 18 ranených a päť mŕtvych," uviedla hovorkyňa miestnej polície Pamela Castrová. Zároveň uviedla, že polícia identifikovala podozrivého, ktorý sa nachádzal vnútri klubu a pri útoku utrpel zranenia.

Hovorkyňa uviedla, že na tiesňovú linku polície zavolal niekto s informáciou o streľbe v podniku Club Q krátko pred polnocou. Odmietla však konkretizovať, akú zbraň útočník použil, a nehovorila ani o motíve streľby.

Na webovom prehliadači Google je Club Q charakterizovaný ako "nočný klub orientovaný na gayov a lesby, v ktorom sa konajú tematické večery".

V reakcii na streľbu uviedol Club Q na sociálnej sieti Facebook, že "je otrasený z nezmyselného útoku na našu komunitu". "Ďakujeme za rýchlu reakciu našim hrdinským zákazníkom, ktorí premohli ozbrojeného muža a ukončili tento nenávistný útok," píše klub.