Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pri streľbe v Kalifornii zahynulo šesť ľudí vrátane polročného dieťaťa

Na snémke, ktorú zverejnil úrad šerifa okresu Tulare, detektívi vyšetrujú streľbu v Goshene neďaleko Visalia v Kalifornii, v pondelok 16. januára 2023. Foto: TASR/AP

Polícia okolo 03.30 h miestneho času (12.30 h SEČ) reagovala na hlásenie o viacerých výstreloch v dome v mestečku Goshen v okrese Tulare.

Visalia 16. januára (TASR) - Šesť ľudí prišlo v pondelok o život pri streľbe v americkom štáte Kalifornia. Medzi obeťami je aj 17-ročná matka a jej šesťmesačné dieťa. Polícia pátra po najmenej dvoch podozrivých, informuje agentúra AP s odvolaním sa na miestny úrad šerifa.

Polícia okolo 03.30 h miestneho času (12.30 h SEČ) reagovala na hlásenie o viacerých výstreloch v dome v mestečku Goshen v okrese Tulare.

Šerif Mike Boudreaux informoval, že dve mŕtve osoby našli policajti na ulici a ďalšieho smrteľne postreleného vo dverách domu. V dome boli ďalšie tri obete vrátane zraneného muža, ktorý neskôr zomrel v nemocnici.

Polícia sa domnieva, že vraždy súvisia s gangami. Úrad šerifa minulý týždeň v dome urobil prehliadku súvisiacu s narkotikami, uviedol Boudreaux. Podľa neho tiež vyšetrovatelia pracujú s verziou, že nešlo o náhodný násilný čin.

Mestečko Goshen s približne 3000 obyvateľmi sa nachádza 56 kilometrov juhovýchodne od mesta Fresno v regióne San Joaquin Valley v strednej časti Kalifornie.