Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Pri streľbe v mexickom štáte Morelos zahynulo osem ľudí

Zbraň, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

K streľbe došlo v noci na nedeľu v mestečku Huitzilac, ktoré leží neďaleko diaľnice spájajúcej mexickú metropolu s turistami vyhľadávaným mestom Cuernavaca.

Mexiko 13. mája (TASR) - Osem obetí si vyžiadala víkendová streľba v mexickom štáte Morelos, ktorý susedí s hlavným mestom Mexiko. Oznámili to v nedeľu miestne úrady, informuje TASR na základe správ agentúr AFP a AP.

K streľbe došlo v noci na nedeľu v mestečku Huitzilac, ktoré leží neďaleko diaľnice spájajúcej mexickú metropolu s turistami vyhľadávaným mestom Cuernavaca. Štyria ľudia zahynuli na mieste, ďalšie štyri osoby podľahli zraneniam v nemocnici, uviedla miestna prokuratúra. Starosta Huitzilacu Rafael Vargas označil víkendovú streľbu za "hrozný násilný čin".

Štát Morelos je obľúbenou dovolenkovou destináciou pre obyvateľov hlavného mesta, hoci na juhu hraničí s mexickým štátom Guerrero, kde pôsobia drogové kartely.

Vlani v novembri si konfrontácia medzi políciou a zločineckými skupinami v meste Cuernavaca vyžiadala deväť obetí, pripomína AFP.