Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri streľbe v škole v Iževsku zahynulo najmenej 15 ľudí,z toho 11 detí

Na videosnímke členovia ruského vyšetrovacieho výboru pracujú na mieste streľby v škole 26. septembra 2022 v ruskom Iževsku. Streľba v škole v stredoruskom meste Iževsk si v pondelok vyžiadala najmenej deväť obetí na životoch, medzi ktorými je aj päť detí. Foto: TASR/AP

Najvyšší predstaviteľ Udmurtskej republiky, ktorej je Iževsk metropolou, Alexandr Brečalov oznámil, že strelec bol zaregistrovaný ako pacient v psychiatrickom zariadení.

Moskva 26. septembra (TASR) - Na 15 sa zvýšil počet obetí pondelkovej streľby v škole v stredoruskom meste Iževsk. Medzi obeťami je 11 detí, ďalších 24 osôb utrpelo zranenia. V pondelok to oznámil Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom), informuje TASR na základe správy agentúry AP.

Streľbu spustil 34-ročný Arťom Kazancev, ktorý bol absolventom tejto školy, uviedol Sledkom. Vládne úrady potvrdili, že po útoku spáchal samovraždu. Jeho telo našli policajti v jednej z učební. Sledkom dodal, že strelec mal oblečené čierne tričko s nacistickými symbolmi. Motív útoku zatiaľ nie je známy.

Najvyšší predstaviteľ Udmurtskej republiky, ktorej je Iževsk metropolou, Alexandr Brečalov oznámil, že strelec bol zaregistrovaný ako pacient v psychiatrickom zariadení.

Ruská Národná garda uviedla, že Kazancev použil pri útoku dve nesmrteľné ručné strelné zbrane prispôsobené na skutočné náboje. Dodala, že zbrane neboli zaregistrované na úradoch.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov označil túto streľbu za "teroristický čin" a povedal, že ruský prezident Vladimir Putin vydal príslušným orgánom všetky potrebné príkazy.