Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pri útoku na pôrodnicu v Záporožskej oblasti zahynul novorodenec

Ukrajinskí hasiči zasahujú po nočnom raketovom útoku na dvojpodlažnú budovu pôrodnice v meste Viľňansk v Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny v stredu 23. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Naše srdcia sú naplnené smútkom - dieťa, ktoré práve prišlo na svet, bolo zabité, napísal na platforme Telegram.

Kyjev 23. novembra (TASR) - Život novorodenca si vyžiadal nočný útok ruských síl na pôrodnicu v Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny, informovali v stredu ukrajinskí záchranári. TASR správu prevzala z agentúry AFP a denníka The Guardian.

"V noci na 23. novembra v meste Viľňansk v Záporožskej oblasti bola pri raketovom útoku na miestnu nemocnicu zničená dvojpodlažná budova pôrodnice," uviedli záchranári na sociálnej sieti s tým, že o "život prišlo bábätko narodené v roku 2022".

Útok i obeť potvrdil aj gubernátor Záporožskej oblasti Olexandr Staruch. "Naše srdcia sú naplnené smútkom - dieťa, ktoré práve prišlo na svet, bolo zabité," napísal na platforme Telegram.

Záporožská oblasť patrí k ukrajinským regiónom, ktoré Moskva anektovala v septembrových "referendách". Cieľom ruských raketových útokov boli aj susedné oblasti Donecká a Dnepropetrovská. V Doneckej oblasti zahynul jeden človek a osem utrpelo zranenia.

Od začiatku ruskej invázie pred deviatimi mesiacmi prišlo podľa Organizácie Spojených národov na Ukrajine o život viac než 6500 civilistov vrátane 400 detí. Podľa odhadov OSN i Kyjeva je však skutočný počet obetí výrazne vyšší.