Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Pri útoku na vlakovej stanici v Paríži utrpelo zranenia šesť ľudí

Policajti hliadkujú na vlakovej stanici Gare du Nord v Paríži v stredu 11. januára 2023. Niekoľko ľudí utrpelo v stredu na parížskej vlakovej stanici Gare du Nord zranenia pri vyčíňaní útočníka s nožom. Foto: TASR/AP

Gare du Nord je jedna z najrušnejších vlakových staníc na svete, denne ju využíva 700.000 cestujúcich, píše AFP.

Paríž 11. januára (TASR) - Pri stredajšom útoku muža s nožom na vlakovej stanici Gare du Nord v Paríži utrpelo šesť ľudí ľahké zranenia, oznámili francúzska polícia a prokuratúra. TASR prevzala správu z agentúry AFP.

K útoku došlo približne o 6.43 h, uviedol francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin, ktorého citovala agentúra AP. Policajti útočníka na stanici postrelili a následne zadržali, povedal zdroj z prostredia polície, ktorý si neželal byť menovaný. Podľa jeho slov muž utrpel život ohrozujúce poranenie hrudníka.

Zdroj agentúry AFP oboznámený zo záležitosťou povedal, že polícia tento incident vyšetruje ako trestný čin a nie ako teroristický útok.

Francúzsky denník Le Parisien napísal, že na mieste proti útočníkovi ako prvý zasiahol policajt mimo služby. Motív útočníka nebol bezprostredne známy.

Gare du Nord je jedna z najrušnejších vlakových staníc na svete, denne ju využíva 700.000 cestujúcich, píše AFP. Stredajší incident narušil prevádzku stanice a spôsobil veľké meškania vlakov v rannej dopravnej špičke, vyplýva z údajov francúzskej železničnej spoločnosti SNCF.