Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Pri útoku ozbrojencov na väznicu zahynulo 14 ľudí, utieklo 24 väzňov

Foto: TASR/AP

Tesne pred útokom strieľali ozbrojenci na neďalekom bulvári po príslušníkoch mestskej polície.

Ciudad Juárez 2. januára (TASR) - Štrnásť ľudí zahynulo a ďalších 13 utrpelo zranenia v nedeľu pri útoku ozbrojencov na väznicu v meste Ciudad Juárez na severe Mexika. Zo zariadenia sa podarilo ujsť 24 väzňom, oznámila prokuratúra mexického štátu Chihuahua. TASR informuje podľa správy agentúry AFP.

Ozbrojenci zaútočili na väzenie na obrnených vozidlách približne o 7.00 h miestneho času (15.00 h SEČ), uviedla prokuratúra. Dodala, že medzi obeťami je desať väzenských dozorcov a príslušníkov ochranky.

Tesne pred útokom strieľali ozbrojenci na neďalekom bulvári po príslušníkoch mestskej polície. Štyroch mužov sa polícii následne podarilo dolapiť a zadržať, spresnila prokuratúra. Neskôr zaútočili muži na terénnom vozidle značky Hummer na ochranku pred väzením.

Prokuratúra tiež uviedla, že útok ozbrojencov vyvolal násilnosti medzi väzňami a dozorcami. V tomto zariadení sú väznení členovia rôznych drogových kartelov a zločineckých skupín, spresnila. Nešpecifikovala však, ako sa 24 väzňom podarilo zo zariadenia ujsť.

Mesto Ciudad Juárez bolo roky dejiskom bojov medzi konkurenčnými drogovými kartelmi Sinaloa a Juárez. Násilné strety si tam v uplynulom desaťročí vyžiadali tisícky obetí.