Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Po útoku pri synagóge v Tunisku zomrelo šesť ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

O život prišli aj dvaja návštevníci, Tunisan a Francúz a dvaja príslušníci bezpečnostných služieb. Ďalší policajt zomrel v stredu v nemocnici.

Tunis 10. mája (TASR) - Počet obetí utorkového útoku blízko synagógy al-Ghríba na tuniskom ostrove Džerba stúpol v stredu na šesť, keď zraneniam podľahol príslušník bezpečnostných služieb. Medzi mŕtvymi je aj strelec. TASR správu prevzala z agentúry Reuters odvolávajúcej sa na nemocničné zdroje.

Tuniské ministerstvo vnútra v utorok večer uviedlo, že útočník – tiež policajt – zabil služobnou zbraňou kolegu, zmocnil sa munície a potom v okolí synagógy al-Ghríba spustil náhodnú streľbu na strážnikov. Stráž paľbu opätovala a zabila útočníka, dodalo ministerstvo. V čase útoku sa v okolí nachádzalo približne 1000 ľudí.

O život prišli aj dvaja návštevníci, Tunisan a Francúz a dvaja príslušníci bezpečnostných služieb. Ďalší policajt zomrel v stredu v nemocnici. Zranenia utrpeli ďalší štyria civilisti a štyria policajti, jeden z nich je v kritickom stave.

Synagógu s 2500 ročnou históriou uzavreli a začalo sa vyšetrovanie, ktoré má zistiť, "prečo došlo k tomuto zákernému a hanebnému útoku", informovalo ministerstvo.

Počas každoročnej púte prídu do jednej z najstarších synagóg Afriky tisíce návštevníkov z celého sveta.