Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri útoku v Charkovskej oblasti zahynuli traja ľudia

Ukrajinskí hasiči pracujú na ťažko poškodených budovách po poslednom ruskom raketovom útoku v centre Charkova na Ukrajine v utorok 6. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Charkov je druhým najväčším ukrajinským mestom a leží blízko hraníc s Ruskom. Od začiatku invázie je neustále ostreľovaný.

Kyjev 6. septembra (TASR) - Traja ľudia vrátane staršej ženy zahynuli pri raketovom útoku v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny, oznámil v utorok tamojší gubernátor Oleh Synehubov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Nepriateľ opäť podnikol raketový útok na Charkov... V priemyselnej oblasti bola zničená jedna dvojposchodová a jedna rezidenčná budova, v ktorej bola 73-ročná žena. Nanešťastie zomrela," uviedol Synehubov na sociálnej sieti Telegram.

Ďalší dvaja ľudia zomreli pri ostreľovaní obce Zoločiv ležiacej severne od Charkova.

V inom príspevku na Telegrame Synehubov informoval o ďalšom raketovom útokom, nezverejnil však o ňom bližšie informácie.

Charkov je druhým najväčším ukrajinským mestom a leží blízko hraníc s Ruskom. Od začiatku invázie je neustále ostreľovaný.

V utorok ráno zneli v rôznych častiach Ukrajiny sirény varujúce pred vzdušnými útokmi a úrady hlásili výbuchy v Dnepropetrovskej oblasti.

Rusko, ktorého armáda vpadla na Ukrajinu 24. februára, popiera, že by jeho jednotky zámerne útočili na civilistov. Útoky ruskej armády však už zničili mnohé ukrajinské mestá a obce, píše Reuters.