Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

TRAGICKÝ ŠTEDRÝ DEŇ: Surfista neprežil útok žraloka

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pláže amerického štátu Kalifornia sú aj naďalej otvorené, úrady však ľuďom nariadili, aby najbližších 24 hodín nechodili do vody.

Los Angeles 25. decembra (TASR) - Útok žraloka neprežil v piatok surfista pri meste Morro Bay na pobreží amerického štátu Kalifornia, informovala spravodajská stanica CNN s odvolaním sa na miestne úrady.

Telo muža vytiahli z vody príslušníci polície a hasičského zboru pred 11.00 h miestneho času. Podľa predstaviteľov prístavu v Morro Bay bolo zjavné, že ho napadol žralok. Úrady muža identifikovali, jeho meno však zverejnia až po tom, ako o úmrtí informujú jeho najbližších príbuzných.
Na elektronickej tabuli je upozornenie o smrteľnom útoku žraloka na surfistu, ku ktorému došlo pri meste Morro Bay na pobreží amerického štátu Kalifornia v piatok 24. decembra 2021.
Foto: TASR/AP

Pláže v spomínanej oblasti sú aj naďalej otvorené, úrady však ľuďom nariadili, aby najbližších 24 hodín nechodili do vody. Pri meste Morro Bay zaútočil na surfistu žralok naposledy v januári 2019, obeť však vtedy vyviazla so zraneniami, pripomína agentúra DPA.