Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Pri výbuchu bytovky v Nemecku sa zranili policajti a hasiči

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Desať hasičov a dvaja policajti boli zranení, niektorí z nich vážne.

Berlín 11. mája (TASR) - Explóziu bytového domu v meste Ratingen v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko spôsobil vo štvrtok 57-ročný muž. TASR o tom informuje na základe správy tlačovej agentúry DPA.

Desať hasičov a dvaja policajti boli zranení, niektorí z nich vážne, povedal novinárom minister vnútra Severného Porýnia-Vestfálska Herbert Reul. Privolaní policajti a hasiči reagovali na tiesňové volanie, informovali úrady.

"Muž po tom, ako spôsobil tento výbuch, opäť zavrel dvere, stiahol sa a začal to tu podpaľovať," povedal Reul.

V byte sa našlo aj telo bez známok života; môže ísť o matku podozrivého. Polícia na Twitteri uviedla, že na mieste prebieha "rozsiahla operácia".

Byt bol zrejme poliaty benzínom alebo inou horľavou látkou, uviedol denník Bild. Podľa časopisu Der Spiegel bol zatknutý muž podozrivý z popierania covidových opatrení.

Reul povedal, že je pre neho "nepochopiteľné", aby policajti a hasiči išli na pomoc a "nakoniec riskovali svoje životy".

K explózii došlo podľa polície približne o 11.15 h SELČ v jednom z bytov vo výškovej obytnej budove v Ratingene, približne 12 kilometrov severovýchodne od Düsseldorfu. Krátko predtým tam dorazili pohotovostné jednotky privolané prostredníctvom tiesňovej linky, spresnila polícia prostredníctvom svojho hovorcu.

Okolnosti ani príčina výbuchu neboli bezprostredne známe. Na mieste zasahovali špeciálne policajné jednotky, ktoré celé okolie uzatvorili.