Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Pri vykoľajení historickej lokomotívy sa v ČR zranil jeden človek

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lenka Krošláková

Zranenia utrpel len strojvodca lokomotívy. Okolnosti nehody, ktorá neobmedzila premávku na železnici, sú predmetom vyšetrovania.

Praha 30. marca (TASR) - Jeden človek utrpel v piatok večer zranenia, keď sa neďaleko moravského Hodonína vykoľajila historická lokomotíva. Informoval o tom spravodajský server iDNES.cz.

K incidentu došlo v meste Veselí nad Moravou. Historická parná lokomotíva sa zo zatiaľ neznámych príčin samovoľne pohla a vykoľajila.

Zranenia utrpel len strojvodca lokomotívy. Okolnosti nehody, ktorá neobmedzila premávku na železnici, sú predmetom vyšetrovania.

Podľa polície bola lokomotíva nepojazdná a vykonávala sa jej oprava. K vykoľajeniu došlo na vedľajšej koľaji, po ktorej nejazdia bežné vlaky. Výška vzniknutej škody nebola bezprostredne známa.

Za uplynulé dva týždne došlo v ČR už k niekoľkým vlakovým nehodám a incidentom. Dvadsaťjeden zranených si vyžiadala zrážka dvoch osobných vlakov, ku ktorej došlo 5. marca na hlavnej železničnej stanici v Brne. Podľa odborníkov môže byť za častými nehodami veľká pracovná zaťaženosť a nedostatok rušňovodičov.