Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Pri záplavách v Ugande zahynulo najmenej 15 ľudí, prevažne žien a detí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Silné dažde si v susednom okrese Bundibugyo vyžiadali uplynulý piatok prinajmenšom tri životy a viacero zranených.

Kampala 8. septembra (TASR) - Najmenej 15 ľudí, prevažne žien a detí, zahynulo v stredu na západe Ugandy pri zosuve pôdy, ktorý spôsobili silné dažde. Informovala o tom miestna pobočka Červeného kríža, uvádza agentúra AFP.

K tragickému zosuvu došlo v meste Kasese ležiacom pri hraniciach s Konžskou demokratickou republikou. Zosuv zničil niekoľko domov. Viacero ľudí je nezvestných, ich presný počet známy nie je.

Hovorkyňa miestnej pobočky Červeného kráža Irene Nakasiitová popoludní uviedla, že dosiaľ bolo nájdených 15 tiel, pričom väčšina z obetí boli ženy a deti. Záchranná misia podľa jej slov pokračuje.

Hovorkyňa dodala, že presný počet nezvestných nie je známy, avšak prinajmenšom šesť ľudí previezli so zraneniami do nemocnice.

Červený kríž zdieľal fotografie zachytávajúce niekoľko tiel uviaznutých pod zrútenými domami, ako aj prinajmenšom jednu obeť, ktorú strhol prúd vody.

Silné dažde si v susednom okrese Bundibugyo vyžiadali uplynulý piatok prinajmenšom tri životy a viacero zranených.

Minimálne 22 ľudí zahynulo v júli v meste Mbale na východe Ugandy po prívalových záplavách vyvolaných dažďami, ktoré spôsobili zosuvy pôdy aj rozsiahle materiálne škody a stovky ľudí obrali o strechu nad hlavou. Len v meste Kasese prišlo v roku 2020 o život pre záplavy osem ľudí po tom, ako sa tam rieka vyliala zo svojich brehov.