Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Pri zosuve pôdy v Sierra Leone zahynulo najmenej 312 ľudí

Hlavné mesto Freetown v Sierra Leone zasiahli 14. augusta 2017 pôvodne, ktoré zabili stovky ľudí. Foto: TASR/AP

Mnohí ďalší uviazli pod nánosom hliny a blata vo svojich domovoch.

Freetown 14. augusta (TASR/TERAZ.sk) - Na najmenej 312 sa zvýšil počet obetí, ktoré prišli o život po dnešnom ničivom zosuve pôdy neďaleko Freetownu, metropoly západoafrického štátu Sierra Leone. Takéto číslo uvádza Červený kríž. Tamojšia vláda údaj doposiaľ nepotvrdila, no sierraleonský viceprezident tiež hovoril o "stovkách obetí".

Bez strechy nad hlavou sa po nešťastí zároveň ocitlo vyše 2000 ľudí, informoval britský denník Guardian odvolávajúci sa na sieraleonský úrad pre zvládanie katastrof.


Sinneh Kamara z miestnej nemocnice Connaught Hospital uviedol, že tamojšia márnica je vzhľadom na nedostatočné kapacity plná tiel obetí, ktoré ležia všade po zemi.

K zosuvu pôdy vyvolanému silnými dažďami došlo dnes v skorých ranných hodinách na svahu pri meste Regent južne od Freetownu, informovala spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na svojho spravodajcu pôsobiaceho v oblasti.

Pod troskami zrejme zahynuli stovky ľudí, uviedol sierraleonský viceprezident Victor Bockarie Foh. Na mieste tragédie stále prebiehajú záchranné operácie, do ktorých boli nasadení aj vojaci. Mnohí ľudia v čase spustenia zosuvu ešte spali, takže nemali šancu utiecť.