Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Pri zrážke auta s vlakom v Maďarsku zomrelo najmenej päť ľudí

Záchranné zložky zasahujú pri vagóne vykoľajeného osobného vlaku, ktorý sa zrazil s malým nákladným autom v obci Mindszent v juhomaďarskej Čongrádsko-čanádskej župe v utorok ráno 5. apríla 2022. Nehoda si vyžiadala najmenej päť obetí na životoch a viacerých zranených. Nehoda sa stala krátko pred 07.00 h. Malé nákladné auto vošlo na železničné priecestie, kde sa zrazilo s osobným vlakom smerujúcim z mesta Szentes do Hódmezővásárhelyu. Foto: TASR/AP

Malé nákladné auto vošlo na železničné priecestie, kde sa zrazilo s osobným vlakom smerujúcim z mesta Szentes do Hódmezővásárhelyu.

Budapešť 5. apríla (TASR) - Zrážka malého nákladného auta s osobným vlakom v utorok ráno v obci Mindszent v juhomaďarskej Čongrádsko-čanádskej župe si vyžiadala najmenej päť obetí na životoch a viacerých zranených. Po náraze sa motorový vlak vykoľajil a prevrátil do priekopy, informuje spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na spravodajský server tenyek.hu.

Nehoda sa stala krátko pred 07.00 h. Malé nákladné auto vošlo na železničné priecestie, kde sa zrazilo s osobným vlakom smerujúcim z mesta Szentes do Hódmezővásárhelyu. Obe tieto mestá sa nachádzajú v Čongrádsko-čanádskej župe na juhu krajiny.

V malom nákladnom vozidle bolo sedem cestujúcich, viacerí z nich boli členovia tej istej rodiny. Auto skončilo v priekope 20 metrov od priecestia, pričom vyvrátilo dva elektrické stĺpy. Motorový vlak, ktorý bol bez ďalších vagónov, sa vykoľajil a po 60 metroch od priechodu sa prevrátil na bok do priekopy.

Vagón vykoľajeného osobného vlaku, ktorý sa zrazil s malým nákladným autom v obci Mindszent v juhomaďarskej Čongrádsko-čanádskej župe v utorok ráno 5. apríla 2022. Nehoda si vyžiadala najmenej päť obetí na životoch a viacerých zranených. Nehoda sa stala krátko pred 07.00 h. Malé nákladné auto vošlo na železničné priecestie, kde sa zrazilo s osobným vlakom smerujúcim z mesta Szentes do Hódmezővásárhelyu.
Foto: TASR/AP


Hovorca maďarskej záchrannej služby OMSZ Pál Győrfi podľa agentúry MTI uviedol, že pri nehode na mieste zahynulo päť mužov. Dvoch mužov odviezli s vážnymi poraneniami hlavy a končatín, pričom 11 cestujúcich vlaku previezli do nemocnice na pozorovanie s ľahšími poraneniami.

Do záchranárskej akcie nasadili hasičov z Hódmezővásárhelyu, Szentesu a Segedína, niekoľko sanitiek i záchranársky vrtuľník.


(spravodajca TASR Ladislav Vallach)