Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Pri zrážke dvoch vlakov v Uttarpradéši zahynuli desiatky ľudí

Na indických železniciach, ktoré využíva denne vyše 20 miliónov cestujúcich, dochádza k nehodám s obeťami na životoch v dôsledku slabej bezpečnostnej ochrany relatívne často.

Naí Dillí 26. mája (TASR) - Indická polícia informovala, že počet smrteľných obetí dnešnej zrážky expresného vlaku s nákladným vlakom v severoindickom štáte Uttarpradéš vzrástol na najmenej 40, pričom asi 150 ďalších podľa agentúry Reuters utrpelo zranenia.

Górakhpurský expres narazil do zadnej časti stojaceho nákladného vlaku, keď vošiel pri stanici na rovnakú koľaj. Úrady vyhlásili pátranie po vedúcom železničnej stanice, ktorý po nehode zmizol, informovala agentúra DPA.

Pri zrážke sa vykoľajilo šesť vozňov, v ich troskách uviazlo niekoľko ľudí, uviedla rozhlasová a televízna spoločnosť NDTV.

Novozvolený indický premiér Naréndra Módí, ktorý dnes slávnostne zloží sľub, vyjadril na Twitteri svoju účasť rodinám, ktoré pri tragédii expresu prišli o blízkych, a uviedol, že sa modlí za zranených.

Na indických železniciach, ktoré využíva denne vyše 20 miliónov cestujúcich, dochádza relatívne často k nehodám s obeťami na životoch. Módí sa v predvolebnej kampani zaviazal vybudovať nové medzištátne diaľnice a sieť vysokorýchlostných vlakov a sľúbil tiež, že bude riešiť pretrvávajúce rozsiahle výpadky elektriny.