Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri zrútení budovy v Indii prišlo o život najmenej 19 osôb

Záchranári vynášajú živú ženu, ktorého vytiahli spod trosiek zrútenej štvorposchodovej obytnej budovy v indickom Bombaji 28. júna 2022. Najmenej traja ľudia zahynuli a niekoľko ďalších osôb utrpelo zranenia pri jej zrútení, ku ktorému došlo v pondelok v noci. Foto: TASR/AP

Záchranné a pátracie práce stále pokračujú, uviedol hovorca indického Národného centra pre zvládanie katastrof (NDRF). Tieto operácie však podľa AFP komplikujú silné dažde.

Bombaj 28. júna (TASR) - Najmenej 19 osôb prišlo o život, keď sa v Indii v dôsledku monzúnových dažďov zrútila v noci na utorok štvorposchodová budova. Informovali o tom v utorok miestne úrady. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Budova, ktorá sa nachádzala pri slume v centre Bombaja, sa zrútila v pondelok krátko pred polnocou. Záchranným zložkám sa do utorňajšieho večera podarilo z trosiek zachrániť 14 osôb. Objavili však aj 19 mŕtvych, z ktorých najmenej šesť bolo vo veku 18-21 rokov.

"Záchranné a pátracie práce stále pokračujú," uviedol hovorca indického Národného centra pre zvládanie katastrof (NDRF). Tieto operácie však podľa AFP komplikujú silné dažde.

Monzúnové zrážky, ktoré sa v Indii bežne vyskytujú od júna do septembra, sú užitočné na doplnenie zásob podzmenej vody, spôsobujú však aj rozsiahle záplavy. Zrútenia starých a nestabilných budov preto nie sú v tomto období ničím neobvyklým.

Vláda v indickom štáte Maháraštra vyzvala obyvateľov "schátraných domov", aby sa z nich radšej presunuli na iné miesta.

Štát Maháraštra, ktorého metropolou je práve zmienený Bombaj, zasiahli aj vlani záplavy a zosuny pôdy spôsobené monzúnovými dažďami. Vyžiadali si 200 obetí a 250.000 osôb pre ne muselo opustiť svoje domovy.