Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Prieskum: Na očkovanie sa registruje už viac Maďarov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V Maďarsku od začiatku pandémie zaznamenali dosiaľ 736.982 potvrdených prípadov infekcie a 24.521 úmrtí.

Budapešť 15. apríla (TASR) - Ochota Maďarov zaregistrovať sa na očkovanie proti novému druhu koronavírusu ďalej stúpa, avšak v kruhu mladých ľudí je pomer zaregistrovaných stále nízky. Konštatoval to vo štvrtok spravodajský server telex.hu na základe výsledkov aktuálneho prieskumu inštitútu Ipsos, podľa ktorých v apríli avizovalo ochotu zaočkovať sa 58 percent opýtaných, čo je doposiaľ najvyšší pomer.

Oproti marcovému prieskumu stúpol záujem o vakcínu o sedem percent a v porovnaní s februárom o 11 percent, čo jednoznačne svedčí o tom, že sa čoraz viac ľudí v Maďarsku spolieha na očkovaciu látku. Zrejme preto, že vidia, že ich obavy od očkovania sú neopodstatnené, píše server.

Ipsos však pripomína, že u ľudí narodených po roku 1992 je iba 42-percentný pomer tých, čo sú ochotní podstúpiť očkovanie, pričom 52 percent tejto vekovej kategórie vakcínu odmieta úplne.

V Maďarsku od začiatku pandémie zaznamenali dosiaľ 736.982 potvrdených prípadov infekcie a 24.521 úmrtí. Očkovanie proti koronavírusu pokračuje priebežne ďalej, zaočkovaných prvou dávkou je už 3.090.994 ľudí. Obe dávky očkovacej látky dostalo 1.325.587 z nich.



(spravodajca TASR Ladislav Vallach)