Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

FOTO: Princ Charles sa stretol s prezidentom, premiérom i utečencami

Na snímke zľava britský princ Charles a rumunský prezident Klaus Iohannis si podávajú ruky počas stretnutia v Bukurešti v stredu 25. mája 2022. Foto: TASR/AP

Charles do Rumunska pricestoval, aby vyjadril podporu ukrajinským utečencom a priamo sa oboznámil s pomocou, ktorá im je poskytovaná, píše BBC.

Bukurešť 25. mája (TASR) - Britský princ Charles sa v stredu v Bukurešti stretol s rumunským prezidentom Klausom Iohannisom, premiérom Nicolae Ciucom a navštívil stredisko pre ukrajinských utečencov. TASR správu prevzala z agentúry Agerpres a webovej stránky stanice BBC.

Charles stredisko pre utečencov, ktoré zriadili rumunské úrady, navštívil v sprievode Margaréty, správkyne Rumunskej koruny.
Britský princ Charles (vpravo) sa rozpráva s utečenkyňami počas návštevy strediska pre ukrajinských utečencov v Bukurešti v stredu 25. mája 2022.
Foto: TASR/AP

Charles do Rumunska pricestoval, aby vyjadril podporu ukrajinským utečencom a priamo sa oboznámil s pomocou, ktorá im je poskytovaná, píše BBC. Do tejto krajiny prišlo z Ukrajiny takmer milión ľudí, pripomína britská stanica s odvolaním sa na najnovšie údaje.

Následník trónu Charles podľa BBC hovorí o vojne na Ukrajine otvorene a kriticky sa vyjadruje o "brutálnej agresii" voči Ukrajine. Takisto už v Rumunsku založil charitatívnu nadáciu.

Margaréta, najstaršia dcéra bývalého rumunského kráľa Michala I., prevzala v roku 2016 od svojho otca jeho kompetencie. Michal zomrel v decembri 2017.
Na snímke zľava britský princ Charles a rumunský prezident Klaus Iohannis si podávajú ruky počas stretnutia v Bukurešti v stredu 25. mája 2022.
Foto: TASR/AP