Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Princ Harry absolvoval rozhovor s bratom Williamom a otcom Charlesom

Britský princ Harry (vľavo) a jeho americká manželka Meghan Markleová počas rozhovoru s americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou, ktorý v USA odvysielali v nedeľu večer 7. marca 2021. Archívna snímka. Foto: TASR/AP

Buckinghamský palác v krátkom stanovisku britskej kráľovnej Alžbety II. uviedol, že je smutná z problémov, s ktorými v ostatných rokoch zápasili jej vnuk princ Harry a jeho manželka Meghan.

Londýn 17. marca (TASR) - Britský princ Harry už absolvoval rozhovor so svojím otcom a starším bratom. Uviedla to Gayle Kingová, moderátorka programu This Morning vysielaného v americkej televízii CBS, podľa ktorej však tieto rozhovory neboli "veľmi produktívne".

Ako uviedla agentúra Reuters, išlo zrejme o prvý kontakt princa Harryho s princom Williamom a princom Charlesom od odvysielania rozhovoru, ktorý Harry spolu s manželkou Meghan poskytli moderátorke Oprah Winfreyovej.

Kingová spresnila, že uplynulý víkend hovorila s Harrym i Meghan, ktorí jej povedali, že bratia už spolu hovorili.

"Je to tak, Harry hovoril so svojím bratom a tiež so svojím otcom," potvrdila Kingová. Dodala, že podľa Harryho tieto rozhovory neboli produktívne, ale všetci sú radi, že aspoň začali komunikovať.

Williamova kancelária v Kensingtonskom paláci Kingovej slová nekomentovala.

Rozhovor Harryho a Meghan uvrhol britskú monarchiu do najväčšej krízy od smrti matky oboch princov, princeznej Diany, v roku 1997.

Meghan Markleová v rozhovore s Winfreyovou, ktorý bol odvysielaný 7. marca, vyvolala rozruch tvrdením, že v Buckinghamskom paláci sa malo hovoriť aj o tom, akú tmavú pleť bude mať jej syn, keď sa narodí. Podľa vlastných slov myslela v ťažkých časoch dokonca na samovraždu. Kráľovská rodina jej mala odoprieť i pomoc v oblasti duševného zdravia.

Buckinghamský palác v krátkom stanovisku britskej kráľovnej Alžbety II. uviedol, že je smutná z problémov, s ktorými v ostatných rokoch zápasili jej vnuk princ Harry a jeho manželka Meghan. Zároveň uistila verejnosť, že obvinenia z rasizmu berie veľmi vážne. Princ William poprel, že by kráľovská rodina mala rasistické postoje.