Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Princ Harry ocenil entuziazmus mladých, ktorí získali Dianinu cenu

Britský princ Harry, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Harry sa pripojil k ceremónii, ktorá sa uskutočnila prostredníctvom videokonferencie. V rámci tejto slávnosti ocenili viac ako 300 detí a mladých ľudí.

Londýn 29. júna (TASR) - Britský princ Harry v pondelok vyzdvihol silu a entuziazmus mladých ľudí, ktorých ocenili Dianinou cenou (Diana Award) - pomenovanou na počesť jeho zosnulej matky, princeznej Diany. Informovala o tom na svojej webovej stránke stanica Sky News.

Harry sa pripojil k ceremónii, ktorá sa uskutočnila prostredníctvom videokonferencie. V rámci tejto slávnosti ocenili viac ako 300 detí a mladých ľudí.

"Sme veľmi hrdí na vás všetkých, ktorí žijete svoj autentický život s cieľom a so súcitom voči ostatným," povedal. Diana podľa Harryho slov verila, "že mladí ľudia majú moc zmeniť svet".

"Verila vo vašu silu," povedal a dodal, že "v tvárach mladých ľudí, ako ste vy, videla bezhraničný entuziazmus a vášeň".

"Tie isté hodnoty vidím aj ja," povedal princ a takisto zdôraznil úlohu mladých ľudí v súvislosti s budúcim vývojom vo svete.
Na archívnej snímke z 11. decembra 1995 britská princezná Diana sa usmieva počas podujatia v New Yorku.
Foto: TASR/AP

Dianina cena (Diana Award) je charitatívna organizácia založená na počesť princeznej Diany, píše sa na oficiálnej webovej stránke organizácie. Cena je udeľovaná "výnimočným mladým ľuďom", ktorí prispievajú k pozitívnej zmene v spoločnosti.

Harry vo štvrtok v Londýne spolu so svojím bratom princom Williamom slávnostne odhalia sochu svojej matky princeznej Diany.

Slávnostné odhalenie sochy princeznej Diany sa bude konať 1. júla, teda v deň, keď by oslávila 60. narodeniny.

Socha bude umiestnená v záhrade Kensingtonského paláca. Dali ju zhotoviť William a Harry v roku 2017 pri príležitosti 20. výročia jej tragickej smrti. Obaja vyjadrili presvedčenie, že socha všetkým návštevníkom Kensingtonského paláca pripomenie život a posolstvo ich matky.