Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Princ Philip podstúpil kardiologický zákrok

Policajti hliadkujú pred nemocnicou St Bartholomew's Hospital. Foto: TASR/AP

Princa Philipa prijali 16. februára do súkromnej Nemocnice kráľa Eduarda VII. v centre Londýna.

Londýn 4. marca (TASR) - Princ Philip (99), manžel britskej kráľovnej Alžbety II., podstúpil v stredu úspešný kardiologický zákrok. Informovala o tom vo štvrtok stanica Sky News s odvolaním sa na vyhlásenie Buckinghamského paláca.

"Vojvoda z Edinburghu podstúpil včera z dôvodov problémov s srdcom úspešný zákrok v Nemocnici svätého Bartolomeja," uviedol Buckinghamský palác. "Jeho kráľovská výsosť zostane v nemocnici pre liečbu, oddych i zotavenie ešte niekoľko dní," uvádza sa ďalej vo vyhlásení paláca.

Princa Philipa prijali 16. februára do súkromnej Nemocnice kráľa Eduarda VII. v centre Londýna. Buckinghamský palác spočiatku informoval, že tam podľa očakávania zostane "niekoľko dní" a že kráčal bez pomoci. Neskôr však oznámil, že princa liečia na infekciu, viac podrobností však neposkytol.

Philipa následne v pondelok 1. marca premiestnili zo súkromnej do špecializovanej Nemocnice svätého Bartolomeja neďaleko Katedrály svätého Pavla. Tam sa podrobil vyšetreniam srdca z dôvodu "kardiologického ochorenia, ktorým trpí už dlhšie".