Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Princ William s manželkou sa stali vojvodom a vojvodkyňou z Cornwallu

Na archívnej snímke Kate, vojvodkyňa z Cambridgea a jej manžel britský princ William: Foto: TASR/AP

Okrem nového titulu si ponechali aj pôvodný, ktorý získali v deň svojho sobáša v roku 2011.

Londýn 8. septembra (TASR) - Nový následník britského trónu princ William s manželkou Catherine sa po úmrtí britskej kráľovnej Alžbety II. stali vojvodom a vojvodkyňou z Cornwallu. Tento titul predtým patril novému kráľovi Karolovi III. a kráľovnej manželke Camille, informuje stanica CNN.

Princ William s manželkou Catherine si vo štvrtok večer zmenili názov svojho účtu na Twitteri na "Vojvoda a vojvodkyňa z Cornwallu a Cambridgea". Okrem nového titulu si tak ponechali aj pôvodný, ktorý získali v deň svojho sobáša v roku 2011.



Oficiálnym sídlom nového vojvodu a vojvodkyne z Cornwallu by mal podľa ich oficiálneho účtu na Twitteri aj naďalej zostať Kensingtonský palác v Londýne.



Kráľovi Karolovi III. patril okrem titulu vojvoda z Cornwallu aj titul princ z Walesu. Udelila mu ho jeho matka Alžbeta II. pri slávnostnom obrade investitúry, ktorý sa konal na waleskom hrade Caernarfon v roku 1969. Tento titul však na nového následníka trónu princa Williama neprechádza automaticky, preto nateraz zostáva len vojvodom z Cornwallu a Cambridgea.