Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Prívalový dážď vytopil suterén Štátnej opery v Prahe

Publikum v Štátnej opere v Prahe. Foto: TASR - Bohdan Kopčák

Česko v stredu večer zasiahli na viacerých miestach silné búrky. Prívalové zrážky s krúpami sa prehnali aj hlavným mestom, kde skomplikovali premávku.

Praha 17. augusta (TASR) - Suterén českej Štátnej opery v Prahe bol v stredu večer zatopený po tom, čo sa cez Česko prehnala silná búrka s prívalovými dažďami. TASR o tom informuje podľa správy spravodajského portálu Novinky.cz.

"V dôsledku extrémnej búrky máme zatopený suterén Štátnej opery. Skúšobne, sklady dekorácií, technologické priestory pod javiskom, chodby atď.," uviedol hovorca českého Národného divadla Tomáš Staněk.

Voda sa podľa neho dostalo do podzemia opery cez zásobovací tunel a zrejme aj spätne cez kanalizáciu. "V budove je vypnutá elektrina a zasahujú hasiči. Zisťujeme a dokumentujeme rozsah škôd," dodal Staněk.

Česko v stredu večer zasiahli na viacerých miestach silné búrky. Prívalové zrážky s krúpami sa prehnali aj hlavným mestom, kde skomplikovali premávku. Na niekoľkých miestach sa zastavila aj železničná doprava. Búrky sa na väčšine územia ČR môžu opäť objaviť aj vo štvrtok popoludní.