Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Prokremeľskí demonštranti kričali na novú veľvyslankyňu USA v Moskve

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Tracyová v pondelok odovzdala poverovacie listiny a prijal ju námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov.

Moskva 30. januára (TASR) - Prokremeľskí demonštranti v pondelok pokrikovali na novú americkú veľvyslankyňu v Rusku Lynne Tracyovú, keď vzchádzala do budovy ruského ministerstva zahraničných vecí v Moskve. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice Sky News.

Skupina aktivistov držala ručne zhotovené plagáty s nápismi, ktoré kritizovali Washington. Na jednom z nich bolo napísané "vaše tanky zabíjajú civilistov".

Tracyová v pondelok odovzdala poverovacie listiny a prijal ju námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov. Ten podľa svojich slov očakáva, že nová veľvyslankyňa bude dodržiavať zásadu nezasahovania do vnútorných záležitostí Ruska, píše Sky News s odvolaním sa na agentúru RIA Novosti.

Americké veľvyslanectvo v Rusku uviedlo, že "veľvyslankyňa Tracyová sa sústreďuje na udržiavanie dialógu medzi Moskvou a Washingtonom v období bezprecedentného napätia, ochraňuje záujmy amerických občanov zadržaných v Rusku a podporuje väzby medzi Američanmi a Rusmi".