Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Prokurátorka: Alec Baldwin môže byť trestne stíhaný

Na archívnej snímke americký herec Alec Baldwin telefonuje na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe, po tom, čo bol vypočutý v súvislosti s streľbou na nakrúcaní filmu "Rust" na okraji Santa Fe 21. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Postrelenú 42-ročnú kameramanku s ukrajinskými koreňmi previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde napokon zraneniam podľahla.

Los Angeles 27. októbra (TASR) - Trestné stíhanie amerického herca Aleca Baldwina, ktorý zastrelil kameramanku a zranil režiséra na natáčaní svojho najnovšieho filmu, nie je v tejto chvíli vylúčené. Uviedla to v stredu prokurátorka, ktorú citovala agentúra AFP.

Očividne (Baldwin) je osobou, ktorá vystrelila zo zbrane," uviedla v stredu prokurátorka Mary Carmacková-Altwiesová. "V tejto chvíli sú na stole všetky možnosti," dodala.

K tragédii došlo vo štvrtok minulý týždeň v americkom štáte Nové Mexiko pri natáčaní westernu s názvom Rust, v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu. Halyna Hutchinsová a Joel Souza "boli postrelení, keď zo zbrane vystrelil Alec Baldwin", uviedol šerif okresu Santa Fe. Zbraň slúžila ako rekvizita.

Postrelenú 42-ročnú kameramanku s ukrajinskými koreňmi previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde napokon zraneniam podľahla. Režiséra so zraneniami previezla sanitka do inej nemocnice. Neskôr ho z nej prepustili.