Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Proruská predstaviteľka v Chersone sa stala terčom pokusu o atentát

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pokus o atentát potvrdil aj prokyjevský ukrajinský predstaviteľ Serhij Chlan.

Cherson 27. júna (TASR) - Ďalší predstaviteľ kolaborujúci s ruskými okupantmi v juhoukrajinskom meste Cherson sa stal terčom pokusu o atentát, informoval v pondelok portál britskej stanice Sky News.

Auto Iriny Machnevovej, ktorá je "v novej administratíve poverená záležitosťami vzdelávania a kultúry", podľa ruskej štátnej tlačovej agentúry TASS odpálili v meste Kachovka. Machnevová vyviazla bez zranení.

"Výbušné zariadenie explodovalo skôr, než malo, čo jej zachránilo život," napísala TASS s odvolaním sa na oblastnú políciu.

Pokus o atentát potvrdil aj prokyjevský ukrajinský predstaviteľ Serhij Chlan. "Okupanti naďalej terorizujú obyvateľstvo a vytvárajú tlak na lekárov a pedagógov," dodal.

Informoval tiež, že v nedeľu uniesli riaditeľa školy v meste Nova Kachovka v Chersonskej oblasti.

V meste Cherson, ktoré je už dlhšie pod kontrolou Ruska, došlo k mnohým pokusom o zabitie predstaviteľov kolaburujúcich s ruskými okupačnými silami.

V piatok 24. júna zahynul pri výbuchu auta Dmitrij Savlučenko, vedúci oddelenia pre rodinu a mládež v Chersonskej vojensko-civilnej, teda okupačnej správe, uvádza Sky News.