Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Proruský starosta: Ukrajina podnikla na Doneck najväčší útok od 2014

Miestna obyvateľka kráča počas prechádzky so svojím psom po prázdnych uliciach v centre mesta Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v piatok 2022. Foto: TASR/AP

Z raketometu BM-21 Grad bolo na civilistov v našom meste vypálených štyridsať rakiet, uviedol Kulemzin a útok označil za vojnový zločin.

Moskva 15. decembra (TASR) - Ukrajinské sily ostreľovali v noci mesto Doneck na východe Ukrajiny. Išlo o jeden z najrozsiahlejších ukrajinských útokov na toto mesto za uplynulé roky, uviedol vo štvrtok Ruskom dosadený starosta Donecka Alexej Kulemzin. TASR informuje podľa správy agentúry Reuters.

"Presne o 7.00 h dnes ráno vystavili centrum Donecka najsilnejšiemu útoku od roku 2014," uviedol Kulemzin na sociálnej sieti Telegram.

"Z raketometu BM-21 Grad bolo na civilistov v našom meste vypálených štyridsať rakiet," dodal a útok označil za vojnový zločin.

Agentúra Reuters upozorňuje, že túto informáciu nedokázala nezávisle overiť.

Dve najväčšie mestá na východnej Ukrajine Doneck a Luhansk sa dostali pod kontrolu proruských separatistov v roku 2014. Ruský prezident Vladimir Putin v septembri podpísal dekrét, ktorým anektoval štyri oblasti na juhu a východe Ukrajiny vrátane Doneckej a Luhanskej, ktoré sú súčasťou regiónu Donbas. Nezákonnú anexiu ukrajinského územia však väčšina svetových lídrov odsúdila.