Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Prosor:Politik AfD tancoval na berlínskom pamätníku obetiam holokaustu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na fotografii, ktorá sa objavila na sociálnych sieťach, totiž vidieť Wintersteina, ako s roztiahnutými rukami pózuje na jednej z kamenných dosiek.

Berlín 12. októbra (TASR) - Izraelský veľvyslanec v Nemecku Ron Prosor odsúdil jedného z členov krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD), ktorý údajne "tancoval" na pamätníku obetiam holokaustu v Berlíne. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Prosor v utorok na Twitteri uviedol, že politik AfD Holger Winterstein urobil "hanbu sebe i svojej strane".

Na fotografii, ktorá sa objavila na sociálnych sieťach, totiž vidieť Wintersteina, ako s roztiahnutými rukami pózuje na jednej z kamenných dosiek, ktoré v metropole Berlín tvoria pamätník viac než šiestim miliónom židov zavraždených nacistami počas holokaustu.

"Užite si svoje hanebné minúty slávy, pretože vaše meno bude čoskoro zabudnuté," citoval izraelského veľvyslanca nemecký spravodajský web Der Spiegel. Prosor dodal, že na obete holokaustu, ktorých pamiatku pripomína berlínsky pamätník, "sa (naopak) nezabudne nikdy".

Nemecké médiá spresnili, že fotografia vznikla po proteste, ktorý v nedeľu zorganizovala Wintersteinova strana AfD. Samotná strana uviedla, že proti Wintersteinovi podnikne kroky pre jeho "extrémne neúctivé správanie".