Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Proti pandemickým opatreniam protestovali aj v Nemecku a Holandsku

Na snímke protesty v Nemecku 4. decembra 2021 Foto: TASR/AP

Len v Hamburgu vyšlo do ulíc zhruba 5000 stúpencov hnutia Querdenker a odporcov očkovania, potvrdili miestne policajné zdroje.

Hamburg/Berlín 4. decembra (TASR) - Niekoľko tisíc ľudí demonštrovalo v sobotu proti opatreniam súvisiacim s pandémiou koronavírusu v rôznych mestách v celom Nemecku. Informovala o tom agentúra DPA.

Len v Hamburgu vyšlo do ulíc zhruba 5000 stúpencov hnutia Querdenker a odporcov očkovania, potvrdili miestne policajné zdroje. Nahlásený počet účastníkov bol síce 2000, demonštrácia však prebehla pokojne. Problémy sa vyskytli len s dodržaním odstupu, dodala polícia.

K protestným zhromaždeniam došlo aj metropole Berlín, ako i v Postupime, Hannoveri, Frankfurte nad Mohanom a Trieri.

V berlínskej štvrti Friedrichshain napriek zákazu demonštroval nižší, trojciferný počet osôb. Došlo tam k niekoľkým zatknutiam v súvislosti s porušením pravidiel súvisiacich s pandémiou, uviedla polícia. Novinára, ktorý protestné zhromaždenie snímal na mobilný telefón, napadol jeden z demonštrantov.

Vo Frankfurte nad Mohanom rozpustila polícia dve demonštrácie v dôsledku závažných priestupkov voči platným pravidlám pre zhromaždenia, píše DPA. Ich účastníci ignorovali držanie odstupu a nemali rúška, informovala polícia na sociálnej sieti. Na oboch demonštráciách sa zišlo zhruba 500 ľudí.

Z mesta Trier informovala polícia o vyhrotenej atmosfére medzi zhruba 400 účastníkmi protestného zhromaždenia a protidemonštrácie. K potýčkam nedošlo iba vďaka pohotovej reakcii polície, uviedla DPA.

Tisíce ľudí v sobotu pokojne pochodovali aj holandským mestom Utrecht na protest proti vládnym opatreniam na zabránenie šírenia koronavírusu, informuje agentúra AP. Demonštrácia, na ktorú dohliadali policajti, sa skončila bez incidentov.