Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Putin ide do karantény, stretol sa s nakazenými

Ruský prezident Vladimir Putin, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Putin je zaočkovaný ruskou proticovidovou vakcínou Sputnik V, ktorej druhú dávku dostal v apríli tohto roku.

Moskva 14. septembra (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že vzhľadom na prípady nákazy novým koronavírusom zaznamenané v jeho bezprostrednom okolí, podstúpi karanténu. Oznámil to v utorok Kremeľ, z ktorého vyhlásenia citovala agentúra AFP.

Samotný Putin sa takto vyjadril v telefonickom rozhovore s prezidentom Tadžikistanu Emomalim Rachmonom. "Putin povedal, že vzhľadom na prípady koronavírusovej nákazy v jeho okolí bude určitý čas dodržiavať karanténu," a osobne sa tento týždeň nezúčastní na summite v Dušanbe, priblížil Kremeľ.

Na zasadnutí Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (CSTO) a Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO) v Dušanbe tak bude ruský prezident prítomný len prostredníctvom videoprenosu, spresnil Kremeľ.

Putin je zaočkovaný ruskou proticovidovou vakcínou Sputnik V, ktorej druhú dávku dostal v apríli tohto roku.

Ruský prezident sa v pondelok zúčastnil na viacerých podujatiach. Stretol sa napríklad s ruskými paralympionikmi, zúčastnil sa na rusko-bieloruských vojenských cvičeniach a v Kremli prijal sýrskeho prezidenta Bašára Asada, pripomína agentúra AP.

Na otázku novinárov, či mal Putin negatívny výsledok testu na koronavírus, odpovedal v utorok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov: "samozrejme, že áno".