Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Putin na Červenom námestí: Víťazstvo bude naše

Ruský prezident Vladimir Putin vystupuje v piatok 30. septembra 2022 počas osláv pričlenenia regiónov Ukrajiny k Rusku na Červenom námestí v Moskve v Rusku. Foto: TASR/AP

Dodal, že ide o historický deň pravdy a spravodlivosti, píše britská spravodajská stanica Sky News. Dav reagoval na Putinove vyhlásenie hlasným vlasteneckým skandovaním.

Moskva 30. septembra (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin v piatok pred tisíckami ľudí na Červenom námestí v Moskve vyhlásil, že "víťazstvo bude naše". Niekoľko hodín predtým podpísal zmluvy o pričlenení štyroch okupovaných regiónov Ukrajiny k Rusku. TASR prevzala správu z agentúry AFP.

"Rusko týmto ľuďom otvára nielen dvere svojho domova, ale aj svoje srdce," povedal Putin v prejave, ktorý v priamom prenose vysielala televízia.

Dodal, že ide o "historický deň pravdy a spravodlivosti", píše britská spravodajská stanica Sky News. Dav reagoval na Putinove vyhlásenie hlasným vlasteneckým skandovaním.

Zmluvy o anexii Doneckej a Luhanskej oblasti a častí Chersonskej a Záporožskej oblasti podpísal ruský prezident počas ceremónie v Kremli. Putin sa zatiaľ nechystá navštíviť ich, uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Podľa jeho slov však časom prezident takúto návštevu určite absolvuje.